Tenor Bart Verhagen studeerde aan het Conservatorium in Maastricht en Utrecht bij Frans Kokkelmans en Jon Thorsteinsson. Hij wordt op het moment gecoacht door Jard van Nes.

Bart was als solist o.a. te horen in de Mariavespers van Monteverdi, de Johannes Passion van Bach, het Requiem van Mozart en Eternal Light van Goodall. Daarnaast is hij een veelgevraagd koorzanger en nam hij deel aan de Internationale Chor Academie Lubeck, waar hij diverse werken zong van o.a. Brahms en Orff. Bovendien is hij sinds enkele jaren te horen in de Mattheuspassion van Bach en zingt hij regelmatig als koorlid bij Studium Chorale.

Bart volgde als aanvulling op zijn conservatoriumstudie de opleiding aan het Lichtenberger Instituut bij Gisela Rohmert en is sinds 2018 als docent verbonden aan dit instituut.

Samen met Wouter Bergenhuizen vormt hij een Liedduo. Tot hun repertoire behoren werken van o.a. Schubert, Mahler en Schumann. Zij worden gecoacht door Ulrich Eisenlohr.

Naast zijn werk als freelance zanger werkt Bart als docent aan het Conservatorium Maastricht, waar hij de lessen Methodiek Zang en Performance verzorgt. Bij de Hogeschool Leiden is hij verantwoordelijk voor zowel bijvak als hoofdvak Zang in de Docent Muziek afdeling.

Tot slot geeft hij zanglessen aan professionals en amateurs en verzorgt Bart regelmatig workshops voor koren, waaronder het Nederlands Studentenkamerkoor en de Koor Academie Maastricht (waarvan hij medeoprichter is).